OM

Bodil Carr Granlid

Skådespelare

AKTUELLT

Våren 2017 hade vi urpremiär på MaMa Dada, om 6 kvinnor som var verksamma i Dadarörelsen.

Vi gestaltade kvinnorna, berättade om dem, dadaismen och tiden de levde i. Vi framförde texter, sånger och poesi skrivna av Elsa von Freytag-Loringhoven, Mina Loy, Beatrice Wood, Hanna Höch, Emmy Hennings och Florine Stettheimer. Vi kommer att  fortsätta spela så hör av er om ni vill  att vi ska komma med föreställningen!

Lite recensionsgodis:


"Bodil Carr Granlid och Therese Stenshäll gör en befriande knasig och genommusikalisk kollagepjäs om en handfull bortglömda kvinnliga dadaister, MamaDada. Efter en Hugo Ball-inspirerad entré som robotgubbar i wellpapp-dräkt, gör de rent hus med gubbavantgardet med både nonsenshumor och snillrika personifikationer. Kanske var Elsa von Freytag-Loringhoven kvinnan bakom Duchamps pissoar-verk Fountain?"

-Amelie Björck, AftonbladetOM BODIL

1988 gick jag ut Teaterhögskolan i Malmö.

Sedan dess har jag arbetat som skådespelerska på institutionsteatrar, i fria grupper och i mer projektliknande konstellationer.


Sommaren 2018 spelade jag i "Flickan i Frack" av Hjalmar Bergman i dramatisering av Agneta Pleijel på Stadra Sommarteater och i regi av Karin Parrot Jonzon.

2016- 2017 medverkade jag i ”Katitzi”, i dramatisering av Emma Broström och med regi av Victoria Kahn på Teater Västernorrland.


2010 gjorde jag huvudrollen i  ”Irenes femton minuter i rampljuset” i ett samarbete mellan Högskolan i Dalarna och Film i Dalarna och 2011 medverkade jag i  Svt/UR:s satsning ”Justitia”, samt i Sveriges Televisions ”Äkta människor”.


Jag har sjungit, dansat och spelat klarinett i ett flertal uppsättningar och medverkat i många sång- och diktprogram, revyer och kabaréer.

Dessutom anlitas jag flitigt som speaker, dubbare och talboksinläsare.


Jag har även drivit egna projekt i den Ideella föreningen ”Scenens Apostlar”, där jag både skrivit, medverkat i och regisserat egna pjäser. Sedan 2016 driver jag också en Enskild Firma, där jag bl.a producerat berättarföreställningen "Drömhistorier" och MaMa Dada, en pjäs om Dadaismens kvinnor.


Jag bor i Stockholm med man, snart utflugen son och en alldeles bedårande byracka vid namn Oscar.


Allt gott.

Copyright © Bodil Carr Granlid All Rights Reserved